Saturday, May 14, 2011

Rabarberi-mandlikook

Rabarberi-mandlikook 
See kook pärineb raamatust "100 kooki 3".
Mandlijahu asemel kasutasin mandlilaaste. Koogis on kokku ettenähtud 270 grammi võid - nii et tegemist on ülirammusa koogiga. Samas muudab või koogi ka eriliselt pehmeks ja hõrguks.
Põhi:
150 g võid
0,75 dl suhkrut
3,5 dl jahu
0,5 tl soola
1 munakollane
2 sl külma vett

Täidis:
120 g võid
1 dl suhkurt
2 muna
115 g mandlijahu
0,5 dl jahu
300 g rabarberit
1 tl kaneeli
25 g mandlilaaste

Peale: 100 g aprikoosikeedist (kasutasin apelsinikooremoosi)

Põhja tegemiseks näpi külm või, suhkur, jahu ja sool tükkideks ja sega sisse munakollasega segatud veega taignaks. Suru taigen koogivormi põhja. Täidise valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga. Teises kausis klopi segamini munad, mandlid ja jahu ning sega võivahu hulka. Lõika rabarberid tükkideks ja laota koogipõhjale. Raputa peale kaneeli ning tõsta peale mandlisegu. Küpseta 180-kraadises ahjus 40 minutit. Peale võid panna moosi ning serveerida vahukoore või vanillijäätisega.

No comments:

Post a Comment