Tuesday, May 31, 2011

Kodused hakklihavardad

Grillimishooaeg on hoo sisse saanud. Poeriiulid on kõiksugu E-ainetest kubisevatest grilltoodetest lookas, kuid nagu ikka valmistoiduga, ei tea me, millest see koosneb ja kuidas see tehtud on.
Hoolimata erinevatest marinaadidest ja pidevast tootearendusest, on enamus grilltoodete läbivaks maitseomaduseks soolasus.
Siinkohal pakuksingi välja ühe lihtsa retsepti e-ainete vabaks grillimiseks.

Vaja läheb:
Puidust grilltikke (tuleb eelnevalt vette likku panna, et need ära ei põleks)


500 g hakkliha
soola, pipart
3 sl hapukoort
1 puljongikuubik või 1 sl fondi
2-3 sl maitserohelist
paneerimiseks riivsaia

Maitsestamiseks võib kasutada veel küüslauku, sibulat, kadakamarju, tšillit, paprikat, pitsamaitseainet, erinevaid kastmeid jne.

Sega hakkliha hapukoore ja maitseainetega ning lase mõnda aega maitsestuda. Vormi sellest 5-6 ühesuurust piklikku vorstkujulist pätsikest, aja need vardasse ning paneeri riivsaias.
Grilli keskmisel kuumusel kuni pealispind on krõbe ja pruunikas.

No comments:

Post a Comment