Lõhepirukad |
Vaja läheb:
1/3 pakki filotaigent (3-4 lehte)
50 g sulavõid
150 g lõhefileed
100 g riivitud juustu
2 sl hapukoort
1 muna
värsket tilli
soola, pipart
Kasutasin pirukas portsjonideks jagatud ja sügavkülmutatud toorest lõhe. Panin eelmisel õhtul lõhe külmkappi sulama. Lõhe puhastamiseks valasin sulanud lõhetükkidele keevat vett peale, ning keetsin (2 minutit) õrnalt roosaks, et luude eemaldamine lihtsam oleks. Puhastatud lõhe segasin riivjuustu, 1 muna, hapukoore ja maitseainetega.
Filotaigna kõikide õrnade lehtede vahele määrisin sulavõid. Seejärel määrisin täidise taignakihtidele ning keerasin rulli. Tuleb jälgida, et filotaigen vahepeal ära ei kuivaks, sest see raskendab edaspidist taigna töötlemist. (Ka telefonikõnesid ei tohi vastu võtta!) Lõpuks lõikasin taigna rulli tükkideks ja küpsetasin ahjus (max 200 kraadi) juures 15 minutit.
No comments:
Post a Comment