Saturday, May 14, 2011

Baklažaanikaaviar võileivale

Baklažaanikaaviar
Üks ütlemata maitsev mälestus Türgi reisist 2006. aastal...
Väidetavalt sõime Adana linna kõige paremas kalarestoranis, kuid kuna Adanast on meri ikka päris kaugel, siis ilmselt polnud mereannid seal kebabi kõrval laialtlevinud toiduks.
Sellegipoolest oli see õhtusöök äärmiselt meeldejääv ja ahhetav: mahe soe õhtune õhk, öised linnatuled ja meeldiv seltskond.

Baklažaanikaaviar oli üks pakutud roogadest, mis kohapeal küpsetatud värske saia peal maitses imehästi.
Vaja läheb:
1 suur baklažaan
1 küüs küüslauku
oliivõli
tomatit
(1-2 sl majoneesi, hapukoort või rõõska koort)
soola, pipart, rosmariini

Aeganõudev variant:
Võta baklažaan ja lõika pooleks. Tee viljaliha sisse sälgud, pista sisse küüslauguviilud ja pisut rosmariini. Vala peale oliivõli ja lase sisse imbuda. Grilli ahjus või õuegrilli peal niikaua kuni viljaliha on pehme. Selleks võib kuluda päris palju aega, nii et ole kannatlik! Nüüd võta küüslaugu tükid ja rosmariinioksad baklažaanilt ära ja püreesta viljaliha kahvliga. Püreesse võid segada majoneesi või head õli ning tomatitükke. Maitsesta meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Serveeri röstitud või soojal omaküpsetatud saial/leival.

Kiire variant:
Küpseta tükeldatud baklažaan pliidil pannil koos küüslaugu ja rosmariiniga pehmeks. (Baklažaani võid soovi korral eelnevalt ära koorida.) Lisa õli ja tomat ning sool ja pipar. Soovi korral võib segule lisada majoneesi, hapukoort või rõõska koort. Sel juhul tuleb aga arvestada, et majonees võib maitset moonutada nagu ka hapukoor hapukamaks muuta. Rõõsk koor annab mahedama maitse.

No comments:

Post a Comment