Tuesday, May 3, 2011

Rammus kohupiimakoogike lihavõttepühadeks

Kohupiimakook  
Sel aastal figureeris meie pere pühadelaual rammus kohupiimakook, mille seest võis leida kõiksugu värve ja maitseid.

Muretaigen:
u 150 g toasooja võid
1-2 dl suhkurt
u 5 dl nisujahu (kasutasin täisteranisujahu)

Kohupiimakate:
4-500 grammi kohupiima või ricottat
3 muna
apelsinikooremoosi
kuldseid rosinaid
marmelaadi
100 g martsipani

Muretaigna jaoks segasin või, suhkru ja jahu purutaoliseks massiks ning vormisin taignapalliks. Vooderdasin lahtikäiva koogivormi põhja ja ääred taignaga ning panin kuuma ahju eelküpsema.
Samal ajal segasin kõik kohupiimakatte koostisosad ning valasin vormi taigna peale. Küpsetasin 175 kraadises ahjus u tunni. 

No comments:

Post a Comment