Sunday, July 10, 2011

Kaerane kohupiimakook maasikatega

Taigen:
3 dl kaerajahu
1 dl nisujahu
1 dl suhkrut
180 g külma võid
2 sl külma vett
Täidis:
500 g kreemjat kohupiima
2,5 dl kondentspiima
3 muna
Kate:
Maasikaviile
1 pakk kiirtarretisepulbrit tordile (Ruf), millest vastavalt juhisele keeta tarretis.

Taigna jaoks sega jahud ja suhkur omavahel ning näpi sisse külm või. Saad purutaolise massi, millele lisa 1-2 sl külma vett ning mätsi taigen palliks. Vooderda 25 sentimeetrise lahtikäiva küpsetusvormi põhi küpsetuspaberiga ning vormi taigen vormi põhjale ja külgedele. Küpseta põhi ahju alaosas 200 kraadises kuumuses krõbedaks.

Täidise jaoks sega kohupiim kondentspiima ja munadega ning aseta küpsenud koogipõhjale. Küpseta ahjus 160 kraadises kuumuses u 1 tund.  Lase koogil täielikult maha jahtuda. Valmista ette maasikaviilud ning kata nendega kogu koogi pealispind. Valmista kiirtarretis ning jaota ühtlase kihina maasikate peale. Kui tarretis on hüübinud, võid kooki serveerima asuda.


Maasikamaania põhjustajateks on lisaks maasikatele veel Nami-Nami kooskokkamine.

No comments:

Post a Comment