Wednesday, December 28, 2011

Hapukoore-valge šokolaadikook piparkoogipõhjal

Nendeks jõuludeks sündis kook hämmastavalt kiiresti siis, kui mõtlesin mis kooki teha ja mida selleks poest tuua.

Poodi ei jõudnudki ja koogi tegin külmkapist leiduvatest ainetest. Ja see valmis kõik väga ruttu!

Vaja läheb
250g piparkoogitaigent
500g hapukoort
2 dl vahukoort
200 g valget šokolaadi
2 dl suhkrut
2 dl jõhvikaid
10 g (pool väikest pakki) želatiini

Vooderda 20cm diameetriga lahtikäiv koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri küljed võiga kokku.
Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit või kuni põhi on krõbe. Jahuta.

Pane želatiin kastrulisse vähese külma vee sisse punduma. Sulata valge šokolaad ning sega hapukoorega. Vahusta vahukoor, sega hapukoorega. Valmista jõhvikatest ja poolest suhkrust toormoos. Ülejäänud suhkur sega hapukooremassi sekka. Kui želatiin on pundunud, sulata see samas kastrulis madala kuumuse peal ära ning sega sellest 2/3 kiiresti hapukooremassi sekka ning ülejäänud toormoosi sisse. Seejärel vala hapukooremass jahtunud koogivormile jõhvikamoosiga kihiti ning pane külmkappi tarretuma. Mõne tunni pärast võid serveerida! 

2 comments:

  1. Issand kui ilus kook ja isuàratav,tahaks kohe hammustada :)

    ReplyDelete
  2. Tänud! Kodumaised jõhvikad on vägagi dekoratiivsed toidu värviliseks muutmisel!

    ReplyDelete