Wednesday, March 14, 2012

Kaerapõhjal šokolaadi-toorjuustukook

Täna oli jälle põhjust kooki teha. Koogil seisab saladuslik number 6 ehk siis ühel tegelasel oli järjekordne minisünnipäev! Kook oli serveerimisvalmis kahe tunniga!

Põhi:
75g võid
4 sl roosuhkrut
2-3 dl kaerajahu

Töötle koostisosad taignaks. Võid kasutada selleks miksrit või minu moodi kaussi ja kahvlit ja sujuvalt teleka ees võid kahvliga kiusata. 

Vormi taigen 20-sentimeetrise diameetriga lahtikäiva koogivormi põhjale, mis on eelnevalt küpsetuspaberiga vooderdatud. (Paber on pandud põhjale ja siis küljed kinni pandud!)
Kui taigen jääb käte külge kinni, pane käed korraks kuuma vee alla ja silu edasi.
Küpseta ahjus 200 kraadi juures 20 minutit kuni põhi on krõbe. Lase jahtuda. 

Täidis:
400 g toasooja toorjuustu (nt Farmi)
300 g kohupiimakreemi (nt Alma)
100 g šokolaadi
2 sl kakaod
2 pakki vahukoorepaksendajat (mingit sorti modifitseeritud tärklis)
kompotikirsse, maasikaid või muid marju/puuvilju
50 g sulatatud šokolaadi glasuuriks

Sulata pliidil madalal kuumusel (näiteks 4/9st) kastrulis šokolaad. Sega sulanud šokolaadi järkjärgult juurde toasoe toorjuust ning kakaopulber, kui soovid šokolaadisemat tulemust. Viimasena sega korralikult sisse vahukoorepaksendaja.

Võta jahtunud koogipõhi ning lao sellele kompotikirsse. Spaatliga (väga kasulik köögividin!) määri kirssidele kiht kohupiimakreemi. Järgmisena lisa toorjuustukiht ning silu siledaks. Pane külmkappi tunniks-paariks kuni toorjuust on taas paksemaks muutunud.

Enne serveerimist võta kook külmikust välja. Eemalda küpsetusvorm. Kaunista sulatatud šokolaadi ja marjadega.

Ära jäta kooki kauaks sooja, sest siis muutub see taaskord pehmemaks!

No comments:

Post a Comment