Vaja läheb:
2 keskmist porgandit
3 varssellerivart
1/4 juursellerit
1 kg kõrvitsat
1 sibul
3 küünt küüslauku
1 sl soola
1 tl pipart
1 tl ingverit
1 sl võid
1 sl maisitärklist
250 ml vett
200 ml vahukoort
värsket tüümiani
Koori juurseller, porgand, küüslauk ja sibul. Tükelda porgand ja sellerid, haki sibul ja küüslaugud. Pane või potti sulama ning hauta aedviljad keskmisel kuumusel pehmemaks. Koori ja tükelda kõrvits ning lisa hautatud aedviljadele. Hauta keskmisel kuumusel pehmeks. Maitsesta soola, pipra ja ingveriga. Sega sisse maisitärklis. Püreesta. Lisa vahukoor ja vesi ning aja pliidil uuesti keema. Lõpuks maitsesta värske tüümianiga ja hakka sööma!
No comments:
Post a Comment