Monday, November 19, 2012

Hatšapuri

Siin tuleb postitus neile, kes tahtsid midagi soolast proovida. Kiire ja lihtne retsept ning ootamatute külaliste vastuvõtmiseks alati parem kui poest ostetud juustupulgad.
Ostsin Rapla Talupoest Esko talu basiilikuga fetalaadset juustu. Kahjuks osutus see koduste jaoks liiga "laudamaitseliseks", et seda paljalt süüa. Et eksklusiivne talutoodang asjatult seisma ei jääks, otsustasin seda kasutada gruusiapärase hatšapuri tegemiseks. Reptsepti leidsin esimesena Thredahlia blogist, aga nagu ikka tuli seda vastavalt olemasolevatele ainetele muuta.

75g võid
150g maitsestamata jogurtit
1 muna
3dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1tl soola
1 küüslauguküüs
200 g juustu (Suluguni, Brõnsa vms)
õli
soovi korral vürtsköömne vms seemneid

Sega sulavõi jogurtiga. Lisa üks lahtiklopitud muna (millest osa võiks alles jätta küpsetise ülevõõpamiseks).
Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool ning vala või-muna-jogurtisegusse ning sega ühtlaseks taignaks.
Jaga taigen pooleks. Üks osa rulli õliga määritud ahjupannile (kasutasin 20x30 cm suurust puupliidi pannni mis on tavalisels pannist poole väiksem). Pudista taigna peale peeneks tükeldatud küüslauk ning riivitud juust. Nüüd rulli taigna teine osa lahti ja aseta teise kihina juustu peale. Määri munaga ning raputa peale seemneid. Küpseta ahjus kuldpruuniks. (Mina küpsetasin puupliidi ahjus u 15 minutit.) Lõika tükkideks ja asu sööma.

No comments:

Post a Comment