Viimasel ajal on toidu valmistamisel peaküsimuseks see, kas lapsed ka seda sööksid. Tatrapudru meeldib ka mehele, aga juurikaid ei taha keegi neist süüa. Sel korral otsustasin siis juurikad pudru sisse ära peita. Mulle meeldis ja teised sõid ka. Keetsin 500g tatart ja meie 4-liikmeline pere saab sellest ilmselt 3 päeva söödud.
Vaja läheb:
tatart
õli
kuuma vett või puljongit
võid
soola
Rösti tatart potis vähese õliga, sega pidevalt. Mõne aja pärast lisa vähehaaval kuuma puljongit kuni tatar saab pehme ja kohev. Viimasena maitsesta soola ja võiga.
Röstitud aedviljad:
porgandit
varssellerit
porrut
paprikat
küüslauku
pitsamaitseainet
hautamiseks võid
Tükelda kõik aedviljad peenikesteks tükkideks (nt nagu kartulisalatis). Kõigepealt hauta porgandit, sellerit ning porrut võis kuni porgand on poolpehme. Seejärel lisa paprika ja pitsamaitseainet ja kuumuta kuni kõik aedviljad on pehmed. Sega tatrapudru sisse.
Soovi korral võid roa juurde keeta valge kastme ning maitsesta seda kas sinepi või juustuga.
Valge kaste:
1 sl võid
1 sl jahu
250 ml piima
0,5 tl soola, 0,25 tl pipart, 2 sl riivitud juustu või 1 tl Dijoni sinepit.
Pane kastrulisse pisut piima ja sega see jahuga, lisa ülejäänud piim ja või. Kuumuta pliidil keemise ja paksenemiseni pidevalt segades, et tükke ei tekiks. Maitsesta.
No comments:
Post a Comment