Thursday, December 16, 2010

Armastus käib kõhu kaudu - ehk kuidas meest ära võluda: ikka ahjukana ja ahjukartulitega

Soetasin endale äsja "chicken roasteri" ehk nõu, mille abil saab minu arvates kõige paremini ahjus kana küpsetada.
Kana tuleb asetada taguots ees selle keskel oleva "puki" peale ning maitseainetega üle puistata ja ahju panna.
Üldjuhul kulub keskmise kanakese küpsemiseks 200 kraadises ahjus üks tund.
Mis mulle kanarösteri ehk chico juures kõige rohkem meeldib, on see, et kananahk saab sellega mõnusalt krõbe ning kanarasv voolab alusele. Nii et kui figuur ei luba tavaliselt kananahka süüa, aga väga tahaks, siis tasub endale selline asjandus muretseda.

Kust seda saab? Mina ostsin Rapla Realiseerimiskeskusest Tchibo variandi 199 krooni eest.
Rohkem ei ole sellist asja Eestis näinud, va oma vanematekodus, kuhu see juhuslikult sattus. Antud variandi juures on hea, et alus on piisavalt mahukas ning võimaldab kanaga samaaegselt näiteks kartuleid küpsetada.
Kahjuks jäin esimesest ahjukanast pildi tegemisega hiljaks, teadagi miks...

Siin aga kana kõrvale  röstitud seesamikartulid.

2 comments:

  1. Poolik õllepudel + sobivat mõõtu küpsetusvorm on seni sama eesmärki üliedukalt teeninud :P
    Aga kana saab nii jah parim, mmm...

    ReplyDelete
  2. Meil õlu siiani väga populaarne pole olnud, aga nüüd on kodukaljamaania peal.

    ReplyDelete