Nigella Ekspressist hakkas silma "Apelsinimaitseliste praesaiade" retsept.
Apelsine kodus kahjuks polnud.
Seda muidugi sihilikult, sest välismaised apelsinid ei ole just eriti pestitsiidivabad ja eestimaistest apelsinidest pole ma veel midagi kuulnud.
Minu arvates võiks apelsini asemel roogades kasutada kodumaist astelpaju, mis on suhteliselt sarnase maitsega kui piisavalt suhkurt kasutada.
Seega kasutasin apelsini asemel enda tehtud astelpajusiirupit.
Niinimetatud oranžide rüütlite jaoks läks vaja:
pool tahket saia
2 muna
suhkurt
kohvikoort
isetehtud astelpajusiirupit (või moosi)
kaneeli
praadimiseks võid
serveerimiseks suhkrusiirupit või mett
Munad tuleb koos suhkruga lahti kloppida, lisada segusse pisut piima või kohvikoort, kaneeli ja astelpajusiirupit. Seejärel kasta saiaviilud segu sisse ning praadida pannil kuldpruuniks.
Kui magusust jäi väheks, võib saiadele siirupit või mett peale tilgutada.
No comments:
Post a Comment