Kuna soetasin hiljuti arvestatava šokolaadivaru, tekkis suur isu šokolaadikoogi järele.
Tükk aega lehitsesin enda kokaraamatuid, aga lõpuks otsustasin ikka teha seda, mis esimesena meeles mõlkus. Aja kokkuhoiu huvides oleks võinud kohe otsusele jõuda...mitte vastu ööd rammusat šokolaadiahvatlust vaaritama asuda.
Peamiselt prantsuse šokolaadikoogina tuntud üllitis on väga lihtsalt ja kiiresti valmistatav.
Vaja läheb:
200 g mõru šokolaadi
75 g võid (vähem kui teistes analoogsetes retseptides)
2 sl fariinsuhkurt
2 muna
1 sl jahu
Tükelda šokolaad ning sulata koos või ja 1 sl fariinsuhkruga. Vahusta munad koos 1 sl suhkruga, lisa segule jahtunud šokolaadisegu ja 1 sl jahu ning sega ettevaatlikult. Vala taigen võitatud väiksemasse koogivormi ning pane 10 minutiks 225 kraadisesse ahju küpsema. Kook peab olema pealt krõbe ja seest vedel.
Serveerida võib vahukoore või vanillijäätisega.
Retsept pärineb minu lemmik koogipiiblist "100 KOOKI 3". (A. Kang, L. Virkus, P. Enden)
No comments:
Post a Comment