Monday, October 3, 2011

Köögiviljad köögis

Praegu on viimane aeg nautida enda aias kasvanud krõmpsuvaid suvikõrvitsaid. Eelistan need ära korjata siis, kui nad on u 5 cm jämedused ja kõige maitsvamad. Hiljem korjates on suvikõrvitsad lihtsalt massiivsemad ent maitsetumad. Pealegi ei jõua meie pere neid nii suures koguses tarbida.  (Aias kasvab 3 suvikõrvitsataime)

Tuli idee teha teistmoodi lasagnet, kus peamisteks koostisosadeks on suvikõrvitsad ja bešamellkaste. Tavapärase lasagnega võrreldes valmib see roog kiiremini.


Suvikõrvitsa lasagne
2 keskmist suvikõrvitsat kangideks lõigatuna
2 küünt küüslauku, soovi korral sibulat
soola, pipart

lasagneplaate 3 kihi jaoks
Kaste:
1 l piima
2 sl võid
2-3 sl jahu
soola, pipart,
¼ tl muskaatpähklit
200 g riivitud juustu

Tükelda suvikõrvitsad. Purusta küüslauk ja sibul. Kuumuta õlisel pannil küüslauku ja sibulat ning lisa suvikõrvitsa tükid. Kuumuta kuni suvikõrvits on veel pisut krõmpsuv.
Kastme jaoks sulata potis või, lisa jahu ning pisut piima. Kuumuta kuni kaste pakseneb ning lisa piima juurde. Maitsesta soola, pipra ja vähese muskaadiga. Võta pott tulelt ja sega sisse pool riivjuustust.
Lao ahjuvormi (25x35 cm) põhjale kiht lasagneplaate, seejärl pool suvikõrvitsasegust, neljandik kastmest, uus kiht plaate, suvikõrvitsasegu ja neljandik kastmest. Kõige peale vala pool kastmest ning ülejäänud riivjuust. Küpseta ahjus 200 kraadi juures ligikaudu 45 minutit või kuni lasagne on piisavalt läbiküpsenud.



No comments:

Post a Comment