Kõrvitsa-mascarpone kook |
Juhuslikult leidus külmkapis eelmisest kõrvitsa-kohupiimakoogi tegemisest ülejäänud kaerajahust muretaigent. See rändas siis 20cm-se läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja külgedele ning 200-kraadisesse ahju eelküpsetamisele.
Koogi peale kulub:
4 muna
250g mascarpone juustu
2 dl kõrvitsapüreed ja 2 dl suhkurt ja sidrunikoort/või 3 dl (suvi)kõrvitsa-sidrunimoosi
500 g ricotta kohupiimapastat
3 tilka mandliessentsi
Kui koogipõhi on ahjus kuldpruuniks küpsenud, kalla mascarponesegu põhjale ning küpseta ahjus 160kraadi juures 1h15 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda enne kui sööma hakkad! Nagu juustukookide puhul ikka on koogi keskosa enne põhjalikku jahtumist vedelapoolsem. Parem on järgmisel päeva koogi kallale asuda, kui nii kaua muidugi vastu peab.
No comments:
Post a Comment