Tuesday, November 15, 2011

Chai – vürtsikas tee Indiast!


Juhuslikult sattusin kusagilt lugema uue moejoogi chai kohta ja tekkis mõte ise proovida, kuidas seda teha. Ei olnud üldse keeruline. Siiski oleks tahtnud vürtsikamat jooki, mistõttu järgmisel korral plaanin kasutada värsket ingveri ja terveid nelgiteri pulbrite asemel.

Masala Chai (3 tassi)
2 dl vett
5 dl piima
1 pakike musta teed
½ tl kardemoni
½ tl kaneeli
½ tl ingveripulbrit või 1 tl värsket ingveri
¼ tl musta pipart
4 nelgiteraKõigepealt keeda kastrulis 2 dl veega valmis kange must tee, seejärel lisa sinna vürtsid ja keeda veel 5 minutit. Samal ajal kuumuta 8 dl piima peaaegu keemiseni. Kurna tee ning jaota võrdselt 3 tassi vahel. Seejärel kalla tee peale piim.
Piima võib ka vahustada.  Kuuma piima saab väga edukalt vahustada presskannus filtrit üles-alla lükates! Vahustatud piimaga chaile võib peale riivida ka šokolaadi.


Chai riivitud šokolaadiga




Kuum piim enne ja pärast vahustamist

No comments:

Post a Comment