Monday, March 21, 2011

Isevalmiv lõunasöök

Tegemist on roaga, mis valmib justkui iseenesest. Lihtsalt ignoreerige fakti, et koostisosad tuleb pisut ette valmistada. Ülejäänud töö teevad ära ahi ja taimer.

Keskmise ahjuvormi jaoks läheb vaja:
300 g veisefileed 1 cm viiludena
kartuleid
porgandeid
1 porru
soovi korral šampinjone või teisi aedvilju
soola, pipart, pitsamaitseainet
(õli või pisut vett põhja)
400 ml või rohkem kohvi- või vahukoort

Koori kartulid ja porgandid, pese porrulauk ning lõika kõik 3-4 cm pikkusteks tükkideks. Suured šampinjonid neljaks, väiksed kaheks. Pane ahjuvormi ning maitsesta.  Kõige peale aseta lihaviilud. Pane 30 minutiks kuuma (225 kraadi) ahju. Soovitan taimerit kasutada!

30 minuti pärast võta vorm ahjust välja, vala põhjale koor, sega kõik leemega läbi ning pane kõige peal olnud lihalõigud kõige alla, nii et vedelik katab need täielikult, ning juurikad peale. Pista veel 30 minutiks ahju.

Lõpuks peaks liha leeme sees pehmeks hauduma ning aedviljad jääma meeldivalt röstituks. Jälgige, et mitte liialt!

No comments:

Post a Comment