Monday, April 4, 2011

Šampinjonisupp lillkapsaga ja ilma

Mees vedas poest koju suure prantsuse päritolu lillkapsa ja ma pidin sellega siis midagi ette võtma.
Leidsin Nami-Namist kaks retsepti: lillkapsa-šampinjonisupp ja lillkapsavorm.

Nagu alati, oli kodus millestki puudu ja nii tuli taas miskit asemele leiutada. Seekord oli supi jaoks puljong otsas. Välja aitasid salvei ja till.

Lillkapsavormi jaoks aga polnud majoneesi, puljongit ega (seene)supipulbrit.

Nende asemel kasutasin salveid ja tilli ning poest esimest ja viimast korda ostetud Felixi Caesari kastet. Seenesupipulbri asemel praadisin šampinjone võis.

Lillkapsavorm
Supi osas oli harjumatu, et seened pannakse vette keema mitte ei praeta eelnevalt võis. Tavaliselt teen šampinjonisuppi nii, et praen seened (ja porru) võis koos maitseainetega (till, petersell, salvei või muu), lisan soola ja pipart, puljongikuubiku, vett ja vahukoort ja valmis. Mõni retsept näeb ette ka valge veini lisamise ja alati võib (supikeetmise lõpus) enda hellitamiseks lisada mõnd tugevamaitselist juustu.

Lillkapsavormi jaoks praadisin seened võis, keetsin lillkapsa pehmeks, tampisin pudrumaks (mis poleks nii vajalik olnud), segasin 3 muna ja "majoneesiga" ning pistsin ahju.

No comments:

Post a Comment