Monday, April 4, 2011

Banaanid mascarpone ja šokolaadi-karamellikastmega

Tegemist on järjekordse katsetusega Nami-Namist.
kohandatud retseptiga kaheksa sööja asemel kolmele.

Lisaks kasutasin vahukoort, sest mascarpone üksi tundub liiga rasvane, kuigi vahukoor (35%) on tegelikult rasvasem kui (Vigala) mascarpone (20%). Vahukoor teeb magustoidu ka õhulisemaks. Vaniljeekstrakti mul ka polnud - see-eest oli vaniljekaunake, mille küljest kraapisin pisut seemneid vahukoore sisse.
Koostis:
2 sl mascarponet
1-2 dl vahukoort
1 tl suhkrut
vanilliseemneid
3 banaani
peotäis pähkleid
2 sl karamellkastet
riivitud šokolaadi

Valmistamine:
Valmista esmalt mascarponekreem. Vahusta vahukoor suhkru ja vanilliga, sega sisse mascarpone.
Koori banaanid ja lõika pikuti pooleks. Tõsta ühele banaanipoolikule mascarponekreemi, siis kata teise banaanipoolikuga. Nirista peale iirise ja šokolaadikastet.
Puista peale hakitud pähklid ja serveeri kohe.

Usun, et küpsetatud banaanidega on see magustoit parem!

PS. Kasutasin Vigala mascarponet. Mulle meenutas see pigem imalat võid. Sellepärast segasin kreemi hapukamat toormoosi.
Varem olen ostnud ilmselt Itaalia päritolu mascarponet, mis tundub kergem ja maitsvam.

No comments:

Post a Comment