Monday, April 25, 2011

Prantsuse kevadsupp

Prantsuse kevadsupp
Juhtusin KUMU kohvikus sööma Prantsuse kevadsuppi, mis oli nii maitsev, et otsustasin kodus järgi  proovida. Internetist õnnestus leida ka retsept, millest eeskuju võtta ja mida siis kohendasin vastavalt võimalustele.

Retsept:
50 g võid
1 porru
1-2 porgandit
1-2 kartulit
1 dl riisi
Peotäis värsket spinatit või 3-4 kuubikut külmutatud spinatit
4 dl vahukoort või kohvikoort
4-6 dl keevat vett
1 puljongikuubik või fondi (kasutasin Stockmannist leitud kanapuljongifondi)
Vajadusel soola, värskelt jahvatatud pipart

Originaalis käib selle supi sees veel aurutatud spargel, kuid mina saan spargleid lisada ehk alles järgmisel aastal!

Hauta porgand võis aeglaselt pehmemaks. Lisa tükeldatud porru ja kartul (spargel) ning riis. Vala peale kuum vesi ja keeda kuni riis on pehme (20-30minutit). Seejärel lisa spinat, puljong ning koor ning kuumuta keemiseni. Serveerimisel jahvata peale musta pipart.

No comments:

Post a Comment